Het verhaal van Marilou

Hoewel ik veel Engelse woorden kende, sprak ik liever geen Engels, omdat ik bang was om fouten te maken. Na een cursus bij English Upside Down durf ik nu vrijuit te spreken en kan ik mijn kennis eindelijk verzilveren. Ik heb met heel veel plezier de lessen gevolgd en raad ze iedereen aan!

Zowel in mijn werk als privé moet ik af en toe Engels spreken. Maar iedere keer dat ik op kantoor een telefoongesprek in het Engels moest doen, moest ik daarvoor eerst veel moed verzamelen, opschrijven wat ik wilde zeggen en dan maar hopen dat de gesprekspartner geen onverwachte vragen zou stellen.

Om spontaan op een vraag in te gaan vond ik lastig. De juiste woorden vinden, de zinsbouw goed, de juiste tijdsvorm kiezen en dan maar hopen dat je ook nog de het goede beleefdheidsniveau raakt - daar was ik allemaal onzeker over.

Door een cursus bij English Upside Down te doen heb ik die schroom overwonnen. Nu kan ik veel beter spontaan in het Engels reageren, gebruik eindelijk de woorden die ik al lang kende. Laatst kreeg ik een compliment van mijn directeur voor mijn Engels. Super!